Eplegelé (dessert)

Eplegelé (dessert)

Eplegelé er en svært enkel dessert med bare to ingredienser. Og så blir gelé så uendelig mye bedre når du lager den selv, med en ren og god juice som basis. Smaken blir veldig rik og fyldig, og geléen kan nytes med god samvittighet. Oppskriften er uten tilsatt sukker, og har kun den sødmen som naturlig finnes i eplejuicen.

Bruk derfor en eplejuice (eller eplemost) som du liker godt, ettersom den bestemmer smaken på geléen. Det er helt opp til deg hvilken du velger, enten du går for en juice med mye sødme eller en som er friskere på smak. Og om du velger en som er helt gjennomsiktig (klar), eller en mer «cloudy» variant som på bildet.

Om du skulle ønske mer sødme på geléen, kan du tilsette litt lys lønnesirup i den delen av juicen som varmes opp. Lys lønnesirup er mildere og mer nøytral på smak enn mørk lønnesirup (sistnevnte smaker mer karamellaktig), og setter ikke så mye farge på geléen. Selv syns jeg ikke geléen trenger noe tilsatt søtning, fordi jeg foretrekker den rene, naturlige smaken som juicen har i utgangspunktet.

Eplegelé smaker veldig godt med Melkefri vaniljesaus til, alternativt Enkel vaniljesaus uten egg, melk, nøtter og sukker .

Oppskriften er enkel å øke, ettersom du bruker like mange gelatinplater som antall dl med juice. Beregn ca 1,5 dl juice per porsjon. Geléen holder seg fint i kjøleskap i 4-5 dager.

Eplegelé (dessert)

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 6 plater gelatin
  • 6 dl god eplejuice

Valgfritt:

  • 2-3 ss lys lønnesirup

Instruksjoner

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt, friskt vann i 6-7 minutter
  • Kok opp 1 dl av eplejuicen, og la den kjøle seg ned igjen 4-5 minutter (den skal verken være for kald eller for varm når de bløtlagte gelatinplatene tilsettes)
  • Hvis du ønsker ekstra søtning, tilsettes lønnesirup i juicen som kokes opp, rør godt sammen
  • Tilsett en og en bløtlagt gelatinplate i den varme juicen, og rør sammen for hver gang, til alle platene er tilsatt og løst opp i juicen
  • Tilsett resten av eplejuicen, rør sammen, og ha i en serveringsskål
  • Sett i kjøleskapet for avkjøling noen timer, til geléen har stivnet
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating