Gresskarsuppe med bacon
Gresskarsuppe med bacon er så utrolig godt! Selve suppa er fløyelsmyk og fyldig på konsistens, med en mild og herlig smak. Stekt bacon passer perfekt som topping, gjerne sammen med friske urter etter ønske. Suppa på bildet har også fått seg et dryss hakket persille, samt litt sitronolje.
Oppskriften er veldig enkel å lage, med få ingredienser. Bruk veldig gjerne ferdig ovnsbakt gresskar eller gresskarpuré, da er selve suppa utrolig rask å lage. Eller du kan bruke rått gresskar, da må det bare få koke lenge nok i suppa til at det blir helt mørt.
Gresskarsuppe med bacon er glutenfri og melkefri. Den er kremet med kokosmelk for ekstra fylde, men kokossmaken vil du ikke merke stort av. Jeg bruker kyllingbuljong i denne oppskriften, men du kan fint bruke kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong i stedet.
Oppskriften rekker til 4-5 personer.
Gresskarsuppe med bacon
Ingredienser
- 1 stor løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 2-3 ss extra virgin olivenolje
- Ca 1 kg gresskar renskåret
- Ca 10 dl kyllingkraft evt vann + 2 buljongterninger
- 2,5 dl kokosmelk kartong
- havsalt
- pepper
- ca 150 gr bacon
- evt friske urter gjerne persille
- evt sitronolje
Instruksjoner
- Løk og hvitløk skrelles og hakkes
- Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte på medium varme, stek løk og hvitløk til den er blank, rør av og til
- Tilsett gresskar, helst ferdig bakt / gresskarpuré, bland sammen. Hvis du bruker rått gresskar, bør den kuttes i terninger først, da tar kokingen kortere tid.
- Tilsett kokosmelk og kyllingbuljong (evt vann og buljongterninger), kok opp og la koke etpar minutter. Bruker du rått gresskar, må suppa koke til det er helt mørt.
- Kjør med stavmikser til suppa er helt jevn, smak til med salt og pepper
- Bacon kuttes i strimler på tvers, og stekes i litt olivenolje i stekepanne ved siden av
- Server suppa toppet med stekt bacon, og evt friske urter og sitronolje
Dette hørtes veldig godt ut. Har kjørt fast med samme mat hele tiden. Så må finne noen og inspirerende og ikke alt for vanskelige retter å lage. Dette tror jeg at jeg kan klare :-).