Grønn smoothie

Grønn smoothie

Det går nesten ikke en dag for tiden uten at jeg lager smoothie til frokost. Jeg lager dem i alle mulige varianter, og prøver å bruke frukt, bær og grønnsaker i alle regnbuens farger. Rett og slett fordi fargen på dem representerer helt spesifikke plantestoffer som du gjerne ikke finner i andre råvarer, og som hver for seg er verdifulle for kroppen og for god helse. Her har du en herlig grønn smoothie, hovedsaklig dedikert til grønne råvarer altså – fennikel, stangselleri, eple, spinat og avocado. Banan er med for ekstra sødme og god smak. Denne gir deg hele «syv om dagen» i ett måltid, og en næringsrik og mettende start på dagen.

Med grønne grønnsaker og frukter får du i deg mengder av klorofyll, polyfenoler og antioksidanter. De er ofte også rike på vitamin A, C, E og K, fiber, folat og potassium. Avocado gir deg dessuten gode og velgjørende fettsyrer.

Når du bruker vann som basis for smoothie, er det lurt å tilsette en neve mandler eller nøtter. Da får du en fin & rimelig erstatning for å bruke plantebasert melk. Billig blir det også, og langt mer næringsrikt. Tilsett gjerne også en liten fingerklype havsalt, så unngår du en «vassen» smak.

Oppskriften under gir cirka 8 dl grønn smoothie. Toppes gjerne med nøtter, frø eller friske bær. Den smaker aller best når den er nylaget, men kan oppbevares på rent glass med tett lokk en dag eller to i kjøleskap.

Grønn smoothie

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 8 dl

Ingredienser

  • 3 dl kaldt vann
  • 1 håndfull mandler
  • 1 liten fingerklype havsalt
  • 1/2 medium fennikel
  • 1 stangselleri
  • 1 grønt eple
  • 4 terninger frossen spinat
  • 1 moden banan
  • 1/2 moden avocado evt én hel avocado om den er liten

Instruksjoner

  • Ha vann, mandler og havsalt i en blender, og kjør sammen til "mandelmelk"
  • Grovkutt fennikel og stangselleri, tilsett, og kjør til alt er finmalt
  • Fjern eplehuset på eplet, og tilsett i grove biter sammen med frossen spinat, banan og avocado. Kjør til en jevn smoothie.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating