Banan- og chialapper (glutenfrie, melkefrie)

Banan- og chialapper (glutenfrie, melkefrie)

Banan- og chialapper er gode, næringsrike og mettende, laget helt uten sukker, melk og hvete. Det er banan som gir søtningen, så gå for godt modne bananer i denne oppskriften. Lappene er kjappe og enkle å lage, og kan nytes med veldig god samvittighet.

Og ikke minst er de anvendelige. Spis banan- og chialapper til frokost eller lunsj. Eller som mellommåltid når du er småsulten, eller når du er fysen på noe lettvint og godt. Server dem gjerne til dessert, for eksempel toppet med litt lønnesirup og friske eller rørte bær. Dessuten er de veldig hendige å ha med på tur eller på reise. De er smakfulle akkurat som de er, så du trenger strengt tatt ikke pålegg eller noe annet på dem.

Banan- og chialapper er proppfulle av næring. Egg inneholder så godt som alle næringsstoffene du trenger, bortsett fra vitamin C. Banan gir deg blant annet vitamin B6, potassium, vitamin C og antioksidanter. Chiafrø er rike på kalsium, magnesium, fiber, omega-3 og antioksidanter.

Bruk nonstick stekepanne, så slipper du å bruke olje til selve stekingen. Det er uansett extra virgin olivenolje i selve røren, som både byr på gode og velgjørende fettsyrer, og som hjelper med at lappene ikke brenner seg fast under steking.

Oppskriften under rekker til ca 5 mindre lapper (7-8 cm i diameter). Som et lett måltid holder de til ca to porsjoner. Banan- og chialapper kan selvfølgelig fryses ned, og tines opp igjen noen minutter i ovnen eller på stekepannen.

Banan- og chialapper (glutenfrie, melkefrie)

Porsjoner 5 lapper

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 ss chiafrø
  • 1 godt moden banan medium størrelse
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/4 ts havsalt
  • 1/2 ts ekte kanel
  • 1 dl maismel til passe fyldig røre

Instruksjoner

  • Varm opp en nonstick stekepanne til middels god varme
  • Imens piskes eggene og chiafrø sammen med en gaffel
  • Tilsett banan og mos den med gaffelen (trenger ikke være helt finmoset)
  • Bland inn olivenolje, havsalt og kanel, rør godt sammen
  • Tilsett maismel til en passe fyldig røre, ikke veldig rennende men heller ikke for "fast" (den skal sige litt ut når den kommer i stekepannen)
  • Stek lapper (ca 8 cm i diameter) 2-3 minutter på ene siden til det dannes bobler i overflaten og de er fint gyldne under, snu og stek på andre siden til de er fint gyldne på begge sider
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating