Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg er verdens enkleste sak å tilberede selv. Og den smaker så veldig mye bedre enn kjøpevariantene, som kan inneholde diverse tilsetningsstoffer. Her får du bare rene smaker, basert på få ingredienser. En deilig varmende drikk i julen, men også for kalde vinterdager forøvrig.

Jeg bruker eplejuice som base, for ekstra god smak. Epler og kanel er jo i seg selv en uslåelig kombinasjon. Solbærsirup gir både fylde og smak, men også ekstra sødme, så smak til gløggen så den blir perfekt for deg.

For en ekstra smaksrik gløgg, kan du avkjøle den og sette i kjøleskap, med krydderne i, for eksempel dagen før servering. Så gir du den et nytt oppkok før den siles, før servering. Da får den virkelig godgjort seg, og trekker ut masse god smak fra krydderne.

Serveringstips

Hakkede mandler og rosiner er klassisk «topping» til gløgg. Server gjerne hjemmelaget gløgg med en god skvett rødvin for de voksne. Blir smaken for sterk, kan den tynnes med litt vann eller ekstra eplejuice. For en friskere variant, kan du også tilsette litt god appelsinjuice. Eller legg en appelsin- eller klemetinskive i koppen sammen med hakkede mandler og rosiner.

Hjemmelaget gløgg

Matrett Drikke & smoothie

Ingredienser

  • 1 liter eplejuice
  • 2-3 dl solbærsirup ufortynnet, smakes til
  • 2 kanelstenger
  • 5-6 hele stjerneanis
  • 12-15 hele nellikspiker

Ved servering

  • hakkede mandler
  • rosiner helst økologiske
  • appelsin- eller klementinskive valgfritt

Instruksjoner

  • Ha alle ingrediensene i en kasserolle, start med 2 dl ufortynnet solbærsirup, så kan du heller smake til gløggen etter hvert om den trenger mer
  • Kok opp til kokepunktet, la gløggen deretter trekke i 15-20 minutter
  • Smak til med mer solbærsirup om ønskelig
  • Sil av krydderne og server
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating