Kjernesunne brownie-muffins
Tenk at så sunt bakverk kan bli så snopegodt! Her har du altså oppskrift på brownie-muffins – med søtpotet som hovedingrediens. De er i hovedsak søtet med dadler, og er ellers spekket med næringsrike & smakfulle ingredienser. Gluten- og melkefrie er de også.
Ungene har lagt sin elsk på disse muffinsene! Ergo lager jeg ofte dobbel porsjon når jeg først er i gang. Så derfor har jeg også lagt inn en egen oppskrift på dobbel porsjon, se nederst i innlegget.
Jeg serverer kjernesunne brownie-muffins gladelig til både hverdags såvel som til helgekos. Endatil til frokost eller kveldsmat. Vil du ha litt ekstra sødme på dem, tilsetter du en dæsj akasiehonning, eventuelt lønnesirup (angitt som valgfritt i oppskriften under).
Jeg bruker muffinsbrett som jeg setter muffinsformene oppi (plass til 12 muffinser på ett brett), da er det enklere å fylle i kakerøren uten søl. Og ellers foretrekker jeg å bruke muffinsformer i silikon. Ikke bare kan de brukes på nytt og på nytt, men selve muffinsene kan enkelt tas ut av formene.
Muffinsene kan fint fryses ned!
Her er enkel oppskrift (12 muffins):
Kjernesunne brownie-muffins
Ingredienser
- 200 gr søtpotet
- 4 egg
- 100 gr dadler uten stein
- 1 moden banan
- 70 gr kakao
- 40 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse
- 1,5 ts natron
- 1/4 ts havsalt evt himalayasalt
- 50 gr sjokolade 70% melkefri
- 1-2 ss honning evt lønnesirup (valgfritt)
Instruksjoner
- Søtpotet skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Has i en kasserolle med rist, og vann opp til risten, og dampes til de er helt møre. Pass på at kasserollen ikke tørrkoker. Dampingen tar 20-25 minutter, kjenn med en kniv at de er smørmyke.
- Mos de ferdig dampede søtpotetskivene med en stamper, og la mosen avkjøle seg litt.
- Forvarm stekeovnen til 170 grader
- Ha egg, dadler og banan i en blender eller food processor, og kjør sammen til en jevn masse
- Bland sammen kakao, kokosmel, natron og salt i en bakebolle. Tilsett eggeblandingen og søtpotetmosen, og bland godt sammen
- Grovhakk sjokolade, og bland inn i røren
- Fordel røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter, til muffinsene er akkurat gjennomstekte.
- La brownie-muffinsene avkjøles på rist.
Og under her finner du altså dobbel oppskrift (24 muffins):
Kjernesunne brownie-muffins (dobbel oppskrift)
Ingredienser
- 400 gr søtpotet
- 8 egg
- 200 gr dadler uten stein
- 2 modne bananer
- 140 gr kakao
- 80 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse
- 3 ts natron
- 1/2 ts havsalt evt himalayasalt
- 100 gr sjokolade 70% melkefri
- 3-4 ss honning evt lønnesirup (valgfritt)
Instruksjoner
- Søtpotet skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Has i en kasserolle med rist, og vann opp til risten, og dampes til de er helt møre. Pass på at kasserollen ikke tørrkoker. Dampingen tar 20-25 minutter, kjenn med en kniv at de er smørmyke.
- Mos de ferdig dampede søtpotetskivene med en stamper, og la mosen avkjøle seg litt.
- Forvarm stekeovnen til 170 grader (evt på 160 grader varmluft hvis du må steke i to høyder)
- Ha egg, dadler og banan i en blender eller food processor, og kjør sammen til en jevn masse
- Bland sammen kakao, kokosmel, natron og salt i en bakebolle. Tilsett eggeblandingen og søtpotetmosen, og bland godt sammen
- Grovhakk sjokolade, og bland inn i røren
- Fordel røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter, til muffinsene er akkurat gjennomstekte.
- La brownie-muffinsene avkjøles på rist.
Hvor lenge er muffinsene holdbare? Og kan de fryses?
Hei! Personlig syns jeg de er aller best nylaget, men de holder fint etpar-tre dager. De er helt supre å fryse ned! Og det vil jeg anbefale om de ikke skal spises i løpet av en dag eller to. Hilsen Mona