Peanøtt-dadler
Peanøtt-dadler er hjemmelaget snacks på aller enkleste vis! Disse lager du i løpet av noen kjappe minutter. I utgangspunktet trenger du kun to ingredienser – dadler og tørristede peanøtter. Men de er ekstra gode med et lite dryss havsalt også, synes jeg.
I tillegg til at de er snopegode, er peanøtt-dadler også svært næringsrike. Dadler har et høyt innhold av polyfenoler, det vil si antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler. Polyfenoler kan blant annet bidra til å redusere inflammasjoner (betennelser) i kroppen, og beskytte mot hjerte-/ karsykdommer. Dadler er også rike på en rekke mineraler som potassium, magnesium, kopper, mangan og jern. De inneholder dessuten flere B-vitaminer, samt vitamin K. Til tross for det høye naturlige sukkerinnholdet, har dadler vist seg å kunne bidra til stabilisering av blodsukkeret. Dette antas å komme av at de rike på fiber, noe som bidrar til å dempe blodsukkerstigningen.
Peanøtter er også en glimrende kilde til en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, samt høykvalitets proteiner og gode fettsyrer. De er rike på flere B-vitaminer samt vitamin E, samt mineralene kopper, mangan, fosfor, magnesium, potassium, kalsium, jern, sink og selen.
Så hvis du får søtsug, og ønsker å unngå usunn og ultraprosessert snacks, kan du lage deg noen peanøtt-dadler. Disse kan du nyte med god samvittighet!
Peanøtt-dadler
Ingredienser
- dadler så mange du ønsker
- tørristede peanøtter
- litt havsalt valgfritt
Instruksjoner
- Snitt dadlene på ene siden på langs, pirk ut steinen
- Fyll hulrommet i hver daddel med noen peanøtter, så mange det er plass til, dryss eventuelt litt salt inni, og klem lett sammen
- Nyt!