Raske glutenfrie porsjonsbrød

Raske glutenfrie porsjonsbrød

Hvis du plutselig står der og er tom for glutenfrie brød, eller bare ønsker å lage noen med minimal arbeidsinnsats, da er det greit å ha en rask og enkel oppskrift for hånden. Det var nettopp inspirasjonen bak denne oppskriften på raske glutenfrie porsjonsbrød. Røren er kjapp å mikse sammen, enkel å ha på stekeplaten, og de trenger kun en kort svipp innom stekeovnen.

Det viktige med glutenfrie brød, etter min mening, er at de både skal være næringsrike og smake godt. Og det får du med denne oppskriften. Basisen er egg, mandelmel og kokosmel, og i sum gir dette masse verdifulle næringsstoffer. Egg er kanskje den ernæringsmessig mest komplette råvaren som finnes – det inneholder i grunnen alt kroppen trenger, foruten vitamin C. Mandler inneholder viktige fettsyrer, proteiner, fiber, vitaminer (særlig vitamin E) og mineraler (særlig magnesium, kalsium og jern). Kokosmel inneholder gode fettsyrer, mye fiber, proteiner og visse mineraler.

Porsjonsbrødene er smaksatt med tørket timian. Du kan fint bruke andre urter etter ønske, eller du kan droppe det helt om du heller vil det. Brødene blir myke og gode, og ganske mettende. Server dem med hva du måtte ønske av pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.

Hvis du vil øke næringsverdien ytterligere, kan du tilsette 2-3 ss sesamfrø (ca 25 gr) i røren. Sesamfrø er rike på essensielle oljer og aminosyrer, viktige mineraler som kalsium, magnesium og jern, og har høyt fiber- og proteininnhold. Sesamfrø gir dessuten en god «crunch» om du ønsker det.

Raske glutenfrie porsjonsbrød

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Total tid 15 minutter
Porsjoner 10 porsjonsbrød

Ingredienser

 • 4 store egg
 • 4 ss extra virgin olivenolje
 • 1 ts himalayasalt nesten støken
 • 1 ts tørket timian evt basilikum, rosmarin, oregano
 • 100 gr mandelmel
 • 50 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse
 • 25 gr sesamfrø valgfritt, gir ekstra næringsverdi

Instruksjoner

 • Forvarm stekeovnen til 200 grader
 • Pisk sammen egg, olivenolje, himalayasalt og tørket timian med en gaffel. Tilsett mandelmel og kokosmel, og evt sesamfrø, og rør sammen til en jevn deig. Løs opp eventuelle "tørre" klumper. La deigen stå i 5-10 minutter for å tykne.
 • Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk en skje og sett jevnt store emner på stekeplaten. Bruk skjeen til å forme dem litt utover og jevnt runde, 1/2-1 cm tykke. Bruk evt slikkepott for å få med all røren.
 • Stekes i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne rundt kantene. La dem gjerne stå litt lenger om du vil ha dem litt mer stekt utenpå, men vær obs på at de da kan bli litt tørre.

Notater

Porsjonsbrødene er aller best når de er nystekte. De kan med fordel fryses ned om de ikke skal spises samme dag, og tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.

Del innlegget med andre


5 thoughts on “Raske glutenfrie porsjonsbrød”

 • Kan det være at det skulle vært vann på ingredienslisten også? Jeg måtte i hvertfall ha flere desiliter vann i for å nærme meg røre-konsistens.

  • Nei. Det skal ikke være vann i røren. Jeg har laget disse porsjonsbrødene mange ganger, med samme gode resultat. Hvis du følger oppskriften slik den står, med samme ingredienser og mengder, vil du i starten få en veldig lettrørt deig, som etter noen minutter tykner litt. Fire store egg pluss fire spiseskjeer olivenolje gir faktisk en del «væske» til deigen. Mandelmelet trekker knapt til seg væske da det er ganske mettet av sin egen olje. Kokosmelet vil trekke til seg noe væske, som gjør at deigen vil tykne akkurat passe til at den ikke flyter utover når du setter emner på stekeplaten. Hilsen Mona

   • Det er interessant. Da går jeg ut fra at det må være noen forskjeller mellom mandelmelet og kokosmelet vi brukte. Porsjonsbrødene smakte i hvertfall ganske godt 🙂

    • Ja, det kan jo tenkes at noe av melet du brukte var tørrere enn de typene jeg har benyttet. Og da er det selvsagt ingenting i veien for å tilsette litt vann om det trengs. Hyggelig uansett å høre at de smakte godt 🙂 Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating