Tom kha gai (suppe med kylling og kokosmelk)
Tom kha gai er en klassisk thailandsk suppe, med blant annet kylling, kokosmelk, galanga, rød karripasta og sitrongress. Her får du masse herlige smaker samlet i en suppeskål! Suppen er enkel og rask å lage, og den egner seg både til hverdags og til kosete helgemiddager.
Galanga er en aromatisk rotgrønnsak som minner litt om ingefær. Faktisk går den ofte under betegnelsen thailandsk ingefær, og den er obligatorisk i mange thailandske retter, inkludert tom kha gai. Bruk aller helst fersk galanga, som du stort sett vil finne hos asiatiske butikker. Alternativt kan du bruke galanga-pasta, eller fersk ingefær.
Hvis du vil ha en mer mettende middag, kan du eventuelt servere jasminris til.
Tom kha gai (suppe med kylling og kokosmelk)
Porsjoner 4 personer
Ingredienser
- 6 dl kyllingkraft
- 1 boks kokosmelk 4 dl
- 1 sitrongress
- 1/2-1 rød chili
- 1 ss galanga finrevet, evt frisk ingefær
- 2-3 ts rød currypasta
- 6-700 gr kyllingfilet
- 3 medium gulrøtter
- 1 vårløk
- 1-2 ss thai fiskesaus smakes til
- 1 ss oystersaus finnes som glutenfri
- 1/2 lime
- 1 håndfull frisk koriander
Instruksjoner
- Kok opp kyllingkraft og kokosmelk i en romslig kasserolle
- Mens kraften kokes opp, fjernes det ytterste laget på sitrongresset samt endene, del i 3-4 biter, og tilsettes i kasserollen. Fjern frøene fra chilien, kutt i tynne ringer, og tilsett. Tilsett galanga, rød karripasta og oystersaus. Rør godt slik at alt løses opp og blandes. La koke noen få minutter.
- Kutt kyllingfileten i passe skiver på tvers av muskelfibrene. Gulrøttene skrelles og kuttes i tynne staver (julienne). Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la det småkoke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør etpar ganger så kyllingen blir jevnt kokt.
- Smak til med thai fiskesaus og lime
- Kutt vårløken i ringer, og tilsett når kyllingen er akkurat gjennomkokt og kasserollen trekkes av platen
- Dryss over grovhakket koriander ved servering. Du kan gjerne servere ris ved siden av.