Torsk med sprøstekt bacon
Dette er en av mine gode, gamle favoritter når det gjelder fiskeoppskrifter. Torsk med sprøstekt bacon er utrolig enkelt, og veldig veldig godt! Torsken med sin milde og delikate smak, toppet med knasende bacon med sin salte og lettrøkte smak, mmm…
Bacon kuttes opp og forhåndsstekes noen minutter i olivenolje. Du trenger ikke steke det så hardt, la det bare bli fint gyldent. Bruk middels god og ikke for høy varme, så blir det ikke svidd.
Torsken toppes med sprøstekt bacon før ovnsbaking, det gir en utrolig god smak til fisken. Du trenger strengt tatt ikke bruke salt på torsken, siden bacon inneholder endel salt som til en viss grad også vil trekke inn i fisken. Men om du har veldig hang til salt, kan du drysse litt på selve fisken før du topper med bacon.
Torsk med sprøstekt bacon smaker veldig godt sammen med verdens enkleste rotmos. Eventuelt kan du servere poteter og grønnsaker etter ønske. Sammen er dette en enkel og smakfull middag både til hverdags og til helgemiddagen.
Torsk med sprøstekt bacon
Ingredienser
- 120-150 gr bacon
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 500 gr torskefilet gjerne loins
- hvitløkspepper
- (himalayasalt) (evt havsalt)
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 170 grader
- Baconstrimler kuttes i 1/2-1 cm strimler på tvers. Ha i en kasserolle med extra virgin olivenolje på middels god varme, og stek noen minutter til det er gyldent.
- Legg porsjonsstykker av torsk i en ildfast form, og fordel bacon oppå
- Ovnsbakes i 12-15 minutter, til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg