Verdens enkleste karrisaus!
Dette må jo bare være verdens enkleste karrisaus! Den består av kun tre ingredienser, og lages på en-to-tre. Kok opp, og den er klar til servering.
Basisen er kokosmelk, som smakes til med karripulver og thai fiskesaus. Thai fiskesaus gir saltsmak, samtidig som den har en helt egen aroma som er veldig smaksrik. Nesten som et eget krydder, synes jeg.
Ideen fikk jeg i sommerferien, da tilgangen på ingredienser var litt begrenset, og vi ville lage middag med minst mulig innsats i sommervarmen. Vi stekte strimlet svinekjøtt sammen med grønnsaker, og hadde ris og denne karrisausen til. Sausen ble overraskende god i all sin enkelhet, og fortjener å bli både gjengitt og gjentatt.
Karrisausen passer til både kjøtt- og sjømatretter med litt asiatisk vri. Server den sammen med kylling, svinekjøtt, biffkjøtt, laks, torsk eller skalldyr.