Avocado chiapudding
Denne oppskriften kom jeg på å lage nå i høstferien. Vi var på hyttetur, og jeg pleier alltid å ha med et «arsenal» av råvarer og ingredienser som gjør at jeg kan lage gode og næringsrike måltider som funker for kroppen. For eksempel glutenfritt mel (bokhvetemel, rismel, maismel), egg, nøtter, honning og chiafrø. Middag lager jeg alltid slik at hele familien kan spise, mens frokosten stort sett alltid blir «Mona spesial». Lunsjen blir enten det ene eller det andre. Men altså, jeg hadde med både avocado, kokosmelk og chiafrø, og en morgen endte jeg opp med å lage avocado chiapudding toppet med banan og tørristede nøtter. Jeg syns det ble en helt super frokost!
Når du topper chiapuddingen med både banan og nøtter, får du en ekstra næringsrik, mettende og smakfull start på dagen. Med denne komboen får du massevis av gode og velgjørende fettsyrer, vitaminer og mineraler, samt fiber og proteiner. For vegansk variant kan du søte med lønnesirup fremfor akasiehonning.
Avocado chiapudding kan du enten lage litt på forhånd, og sette i kjøleskap i en time eller to. Eller du kan fint spise den etter 5-10 minutter på kjøkkenbenken. Alt avhengig av hvor mye eller lite tid du har til rådighet.
Avocado chiapudding
Ingredienser
- 1 dl kokosmelk
- 1 dl kaldt vann
- 2 ss chiafrø
- 1/2 avocado
- 2-3 ts akasiehonning
- 1/8 ts havsalt
Topping
- 1/2 banan
- 2 ss cashewnøtter tørristet uten salt
- 2 ss peanøtter tørristet uten salt
Instruksjoner
- Ha kokosmelk, vann og chiafrø i en skål, og bland sammen
- Mos avocado i en annen skål, og bland med det andre
- Smak til med akasiehonning og en liten fingerklype salt, bland godt sammen
- Hvis ønskelig, kan chiapuddingen settes i kjøleskap i 1-2 timer før servering, men det går også fint å la den stå 10-15 minutter
- Toppes med banan i skiver og nøtter