Eplechips

Eplechips

Eplechips er sunn og god snacks, og du lager dem veldig enkelt selv. Og nå som norske epler er i sesong, så er det en ypperlig anledning til å gjøre nettopp det. Eplechips får en deilig, konsentrert eplesmak. Så velg favoritt-eplesorten din, enten du foretrekker dem søte eller syrlige.

Du trenger bare to ingredienser, epler og kanel. Jeg bruker alltid ekte kanel, såkalt Ceylon-kanel. Den har et langt lavere innhold av stoffet kumarin, sammenlignet med «vanlig» kanel som du finner i de fleste butikker. Kumarin kan være skadelig for leveren, og det er ikke så store mengdene kanel som skal til. Merk at ekte kanel er mildere på smak, ergo trenger du gjerne å bruke litt mer av den.

Jeg bruker en kjerneutstikker til å fjerne eplekjernene før eplene kuttes i tynne skiver. Det gjør jobben enklere.

Eplene skal kuttes i ganske tynne skiver, ikke tykkere enn 3 millimeter. Tiden i ovnen vil avhenge av tykkelsen på epleskivene. Er de ca 2 millimeter, holder det gjerne med 2 timer. Er de 3 millimeter, trenger de kanskje tre timer. Epleskivene vil krølle seg i kantene når de nærmer seg ferdig.

Tips

  • Legg ferdige eplechips på en rist for avkjøling, da vil de bli sprø, gitt at de har fått nok tid i ovnen
  • Spis dem mens de er nylaget, eller ha i en boks med tett lokk, og spis innen få dager
  • Hvis de blir myke igjen, kan du la dem få en ny runde i ovn på 90 grader varmluft, ca en halvtime, gjerne på rist

Eplechips

Matrett Frukt & bær, Snacks

Ingredienser

  • 4 medium epler
  • ekte kanel

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 90 grader varmluft
  • Finn frem to stekebrett, og legg på bakepapir
  • Fjern eplekjernene med en kjerneutstikker, og kutt eplene i 2-3 millimeter tynne skiver
  • Fordel epleskivene på stekebrettene, og dryss over kanel
  • Sett begge brettene i ovnen i 2-3 timer, til de er godt tørket, de krøller seg gjerne litt i kantene
  • Løsne eplechipsene med en stekespade, og la dem avkjøles på rist, da vil de bli sprø
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating