Banansmoothie

Banansmoothie

Jeg lager ofte smoothie i helgene, gjerne til lørdagsfrokosten. Det er en fin, snopete og samtidig sunn måte å starte dagen på. Hver gang jeg spør barna mine om hvilken smoothie de vil jeg skal lage, sier de – nesten uten unntak – Banansmoothie!

Banansmoothie er rett og slett favoritten. Jeg tror de liker den rene smaken, og den er jo virkelig god, i all sin enkelhet. Selv vil jeg aller helst ha bær oppi også da, både fordi jeg er veldig glad i bær, men også for å få en skikkelig boost av vitaminer og antioksidanter. Men da lager jeg gjerne to varianter – en til dem og en til oss voksne.

Banansmoothie søtes med deilige dadler, og jeg tilsetter aller helst et egg for næringsverdiens skyld. Da blir den ekstra mettende også, og er fin til frokost om du vil. Eller som en mellommåltid.

Du trenger slettes ikke bruke melk av noe slag i smoothien, selv ikke «melkefri» melk… Jeg bruker forøvrig vann som basis for alle smoothier jeg lager for tiden. De øvrige ingrediensene gir masse smak og fylde, og en liten fingerklype salt er alltid et «must», for å unngå en «vassen» smak.

Oppskriften under gir ca 8-9 dl banansmoothie, avhengig av vannmengde og størrelsen på bananene. Tilpass slik at du får den fylden på smoothien du ønsker.

Banansmoothie

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 8 dl

Ingredienser

  • 2-2,5 dl vann
  • 1 fingerklype himalayasalt
  • 3 medium bananer ca 300 gr uten skall
  • 100 gr dadler uten stein
  • 1 egg for ekstra næringsverdi

Instruksjoner

  • Ha alle ingredienser i en blender, og kjør sammen til en jevn smoothie
  • Nytes med det samme
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating