Blomkålsuppe med laks

Blomkålsuppe med laks

Blomkål og laks er en veldig god smakskombinasjon. Og det har jeg utnyttet i denne enkle og herlige oppskriften på blomkålsuppe med laks. Den er selvfølgelig fri for både melk og gluten, som alle mine oppskrifter her på bloggen.

Laksen ovnsbakes for seg, mens du lager selve suppa. Da er du sikker på at både laksen og suppa blir perfekt tilberedt. Laksen har et dryss med dill, som jeg synes er veldig godt. Om du ikke er så glad i det (alle er nok ikke like glad i dill som meg…), så er det bare å droppe den. Suppa er kremet med kokosmelk – ikke altfor mye, så kokossmaken tar ikke overhånd. Og den er jevnet med maisenna.

Jeg bruker stavmikser til å få en så jevn konsistens på suppa som mulig.

Blomkålsuppe med laks er perfekt som hverdagsmiddag. Eller anse den som en god og enkel vri på fiskemiddagene, om du vil. Smakfull og næringsrik er den i alle fall, og jeg håper den faller i smak hos deg også.

Blomkålsuppe med laks

Matrett Supper
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 stor blomkål
  • extra virgin olivenolje
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 10 dl vann
  • 1-2 ss maisenna
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • himalayasalt smakes til
  • hvitløkspepper
  • 500 gr laksefilet
  • dill fersk eller tørket, valgfritt

Instruksjoner

Ovnsbakt laks

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Legg porsjonsbiter av laksefilet i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, dryss over himalayasalt, hvitløkspepper og dill.
  • Ovnsbakes i 12-15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt og flaker seg

Blomkålsuppe

  • Løk kuttes fint. Blomkål kuttes i terninger, ta gjerne med det grønne på blomkålen også, det er fullt spiselig.
  • Ha rikelig med olivenolje (5-6 ss) i en tykkbunnet romslig gryte på middels god varme. Tilsett løk og blomkål, stekes noen minutter til løken er blank.
  • Tilsett kokosmelk og kyllingbuljong-terninger, og bland sammen
  • Bland ut maisenna i kaldt vann, tilsett og bland sammen. Kok opp på god varme, og la koke i 5-10 minutter, til blomkålen er helt mør
  • Bruk gjerne stavmikser for å jevne suppen
  • Smak til med salt og hvitløkspepper
  • Server suppa med ovnsbakt laks. Sprinkle gjerne litt extra virgin olivenolje over
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating