Kjernesunn smoothie med blåbær og banan

Kjernesunn smoothie med blåbær og banan

Hvis du virkelig vil kickstarte dagen, bør du prøve denne oppskriften på kjernesunn smoothie med blåbær og banan. Den er spekket med næring, samtidig som den smaker godt og metter bra. Den gir deg alt kroppen din trenger av næringsstoffer, i rause mengder. Ergo egner den seg veldig godt til frokost.

Smoothien er dels inspirert av en annen oppskrift her på bloggen, nemlig Herlig krydret sjokonøtt-smoothie. Prøv gjerne den også, særlig om du er like glad i kombinasjonen sjokolade, nøtter og krydder som meg!

Litt mer om ingrediensene i denne oppskriften, og hvorfor de er så bra for deg:

Blåbær

Blåbær kalles gjerne for supermat, og ikke uten grunn. De er svært rike på helsebringende antioksidanter, samt vitamin K og C. Og så smaker de jo så godt! Bruk veldig gjerne fryste blåbær, de er tilgjengelige året rundt, enten du plukker dem selv eller kjøper dem på butikken. Det har vært forsket mye på blåbærenes helsefremmende egenskaper.

Egg

Egg er kanskje den mest komplette enkeltråvaren som finnes! Bortsett fra vitamin C, inneholder egg alle vitaminer, mineraler og aminosyrer som kroppen trenger. Innholdet av proteiner er særlig høyt, og derfor gir egg god metthetsfølelse.

Om du ikke tåler egg, eller ønsker å lage en vegansk variant, går det fint å utelate det fra oppskriften.

Bananer

Bananer inneholder en rekke vitaminer og mineraler, særlig mangan, potassium, magnesium, vitamin C og B6. De inneholder mye fiber, og metter godt. Bananer er et helt lite måltid i seg selv, på linje med egg.

Grønnkål

Grønnkål er enda en eksepsjonell råvare, den regnes også som supermat. Den har et svært høyt innhold av antioksidanter, vitamin K, A og C, i tillegg til en rekke B-vitaminer og mineraler som mangan, kalsium, magnesium og jern. Det finnes mye forskning rundt grønnkålens helsemessige effekter.

Cashewnøtter

Cashewnøtter er rike på gode fettsyrer, proteiner og mineraler, samt vitamin K. Det aller beste er å velge naturelle, usaltede cashewnøtter. Nøtter generelt metter godt, og er gode å ha i vesken eller sekken når du er på farten og blir småsulten.

Dadler

Dadler er svært mineralrike, samt inneholder en rekke B-vitaminer, vitamin K og proteiner. Dadler har mye sødme, og er et næringsrikt og godt alternativ til sukker.

Ja, så da er det vel bare å lage seg en kjernesunn smoothie med blåbær og banan, da?? Fort gjort er det også! Frem med blenderen ♥

Kjernesunn smoothie med blåbær og banan

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 7 dl

Ingredienser

 • 2,5 dl vann kaldt
 • 1/4 ts havsalt
 • 1 egg kan droppes
 • 1 banan
 • 100 gr blåbær gjerne frosne
 • 1 håndfull grønnkål
 • 1 håndfull cashewnøtter
 • 1-3 dadler uten stein
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Instruksjoner

 • NB! Dadler kan variere mye i størrelse og sødme, juster derfor mengden ut fra størrelsen på dem, og hvor søt du ønsker at smoothien skal være
 • Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør sammen til en jevn smoothie
 • Nytes med det samme
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating