Sjokolademousse med avocado og banan

Sjokolademousse med avocado og banan

Sjokolademousse med avocado og banan gir deg en herlig, enkel, snopete og ikke minst næringsrik start på dagen! Alternativt kan denne serveres som dessert eller mellommåltid. Når du moser avocado og banan sammen, og tilsetter kakao, har du basisen for en fløyelsmyk «mousse». Og det beste av alt; denne lager du i løpet av et par minutter.

I utgangspunktet bruker jeg ikke annen søtning utover banan. Hvis du ønsker, kan du tilsette litt lønnesirup eller akasiehonning. Det er en fordel å bruke en godt moden banan (helst med litt brune prikker på skallet). Da har den mest sødme, samtidig som den gir en myk og fin konsistens.

Bruk også helst en avocado som er moden og myk nok, til at den bidrar med en kremete og silkemyk konsistens til moussen.

Jeg finmoser banan og avocado sammen med gaffel, det går veldig raskt. Alternativt kan du bruke food processor, for eksempel en mini foodprocessor til stavmikser om du har. Da får du en «glattere» konsistens på moussen.

Sjokolademousse med avocado og banan gir deg et helt spekter av verdifull næring. Gode fettsyrer, proteiner og viktige aminosyrer, vitaminer (flere B-vitaminer, samt vitamin C, E og K) og mineraler (blant annet kopper, potassium, magnesium, jern og sink). Så det er bare å nyte med god samvittighet!

Sjokolademousse med avocado og banan

Matrett Dessert, Digg med sjokolade
Total tid 2 minutter
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1/2 stor moden avocado evt én liten
  • 1/2 stor banan godt moden, evt én liten banan
  • 1-2 ss extra virgin olivenolje
  • 1,5 ss kakao gjerne råkakao, evt bakekakao
  • 1 fingerklype havsalt valgfritt
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt valgfritt
  • 1-2 ts lønnesirup eller akasiehonning valgfritt

Instruksjoner

  • Avocado og banan moses godt sammen med gaffel i en skål
  • Tilsett extra virgin olivenolje og kakao, og evt havsalt og vaniljeekstrakt, og mos godt sammen til alt er blandet. Tilsett evt litt mer kakao for rikere sjokoladesmak.
  • Om du ønsker mer sødme, tilsett litt lønnesirup eller akasiehonning
  • Nyt!
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating