Chiapudding med blåbær og cashew

Chiapudding med blåbær og cashew

I skrivende stund er det sesong for blåbær her på Vestlandet, og i området hvor vi bor bugner det av blåbærlyng. Så da er det om å gjøre å komme seg ut og sanke godsakene. Og hvis du også liker å plukke blåbær, og ønsker tips til oppskrifter, hvorfor ikke lage en herlig chiapudding med blåbær og cashew? Denne oppskriften er perfekt når du vil ha noe som er kjernesunt og skikkelig godt. Den er ypperlig som frokost, fordi den metter godt og gir deg en god start på dagen. 

Blåbær – proppfulle av antioksidanter

Blåbær er proppfulle av antioksidanter, og det er all grunn til å spise dem på jevnlig basis. Ellers i året bruker jeg fryste blåbær, fordi det er så lettvint. De er lett tilgjengelige, enten du har plukket dem selv og fryst ned, eller finner dem i frysedisken på butikken. Ferske (såkalt amerikanske) blåbær selges også året rundt, og bruk gjerne dem om du heller vil det. Men skogsblåbær er enda sunnere, og gir en vidunderlig farge. Det er skogsblåbær du finner i frysedisken på butikken, og de er rimelige.

Chiafrø – næringsrike og geniale

Chiafrø er rike på omega-3, protein, fiber, og en rekke viktige mineraler som kalsium og magnesium. Det er ikke uten grunn at noen kaller dem for supermat.

Chiafrø har den evnen at de suger opp væske, inntil 12 ganger sin egen vekt, og resultatet blir som en pudding. Chiapudding lages ofte som såkalt «kjøleskapsgrøt», det vil si at den gjerne lages om kvelden, og settes i kjøleskapet til neste dag. Da vil chiafrøene trekke til seg maksimalt med væske.

De fleste oppskriftene mine på chiapudding/chiagrøt på bloggen er laget som kjøleskapsgrøt. Chiapudding med blåbær og cashew er et unntak. Denne oppskriften lages nærmest «her og nå», og trenger bare godgjøre seg noen minutter før den er klar til servering. Chiafrøene begynner nemlig å svelle med en gang de kommer i væske.

Oppskriften rekker til et måltid for en person, for eksempel som frokost. Eventuelt er den fin som mellommåltid også. Ta den gjerne med når du er på farten, ha den da på et glass med tett lokk, og husk å ta med skje. 

Chiapudding med blåbær og cashew

Matrett Frokost, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

 • 0,5 dl kokosmelk fra kartong, ristes godt først
 • 0,5 dl vann kaldt
 • 2 ss chiafrø
 • 1/8 ts himalayasalt evt havsalt
 • 3-4 ss blåbær  gjerne fryste
 • 2-3 ss cashewnøtter naturell/uristede, uten salt
 • 1 ss lønnesirup evt akasiehonning, smakes til

Instruksjoner

 • Ha kokosmelk, vann og chiafrø i en skål eller stort glass, og bland godt sammen
 • Tilsett blåbær og cashewnøtter, og bland sammen
 • Smak til med lønnesirup
 • La chiapuddingen stå 10-20 minutter å godgjøre seg, alt etter hvor mye tid du har. Jo lenger den står, jo mer væske vil chiafrøene svelle, og desto fyldigere blir chiagrøten.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating