Melkefri cappuchino

Melkefri cappuchino

Melkefri cappuchino – går det an uten «ekte» melk? Tja, det er så klart en smakssak – kanskje også en vanesak. For dersom du også ufrivillig må holde deg unna melk, så gjelder det å finne gode alternativer til den mat og drikke som man ellers er glad i.

Selv har jeg ikke drukket cappuchino på flere år, fordi kroppen ikke tåler melk spesielt godt. Men så fant jeg på å prøve ut denne oppskriften med kokosmelk. Det høres kanskje ut som en underlig kombinasjon… Men jeg må jo bare si; jeg synes den smaker skikkelig digg! Miksen av kaffe, kokosmelk, kanel og litt sødme fungerer rett og slett overraskende bra.

Du bør bruke espresso kaffe til oppskriften, for best resultat. Enten du bruker presskanne eller kaffemaskin. Til nød kan du bruke espresso pulverkaffe.

Melkefri cappuchino søtes med lønnesirup eller akasiehonning. Begge alternativer inneholder endel naturlig sukker, men mindre enn rent sukker. Ergo har de også lavere innvirkning på blodsukkeret, og i tillegg smaker de godt. Lønnesirup inneholder dessuten en brukbar mengde mineraler og antioksidanter.

Og kanskje blir dette en ny favorittdrikke inn i førjulstiden? Krydder som kanel hører jo virkelig julen til. Og melkefri cappuchino både smaker godt og varmer godt.

Melkefri cappuchino 2

Melkefri cappuchino

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 1 kopp

Ingredienser

  • 1 ss kremet kokosmelk fra kartong, ristes godt først
  • 1 ts lønnesirup helst lys variant, evt akasiehonning
  • 1-1,5 dl espresso kaffe
  • ekte kanel til dryss

Instruksjoner

  • Ha kokosmelk og lønnesirup (akasiehonning) i en romslig kaffekopp
  • Fyll opp med espresso nytrukket/nypresset espresso kaffe
  • Toppes med et dryss ekte kanel
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating