Omelettmuffins med bacon og grønnsaker

Omelettmuffins med bacon og grønnsaker

Mmmm… Omelettmuffins med bacon og grønnsaker som løk, paprika og fennikel. Disse er skikkelig saftige og gode! De egner seg like godt til lørdagslunsjen som niste på søndagsturen. Omelett laget som muffins er dessuten ekstra populært hos de yngre i familien.

Du får ca 20-24 muffins ut av denne oppskriften, avhengig av størrelsen på muffinsformene. Jeg foretrekker å bruke silikonformer som jeg setter i muffinsbrett. Silikonformene kan brukes igjen og igjen, og muffinsbrettene gjør at de står stødig under stekingen.

Omelettmuffins med bacon og grønnsaker

Matrett Brød & bakst, Eggeretter
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 20 muffins

Ingredienser

  • extra virgin olivenolje
  • 125 gr bacon
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1/2 stor fennikel
  • 12 egg
  • 1 ts timian
  • 1,5-2 ts himalayasalt total mengde salt i oppskriften, smakes til
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Bacon kuttes i tynne strimler på tvers. Løk, paprika og fennikel kuttes i ca 1 cm terninger.
  • Ha litt extra virgin olivenolje i en romslig stekepanne eller gryte på middels god varme. Tilsett kuttet bacon, løk, paprika og fennikel, og la det surre noen minutter til løken er blank og baconet får lett farge. Rør av og til ved behov. Dryss over litt himalayasalt (1/2-1 ts) og hvitløkspepper, og bland sammen.
  • Ha miksen over i en skål, og la det avkjøle seg litt noen minutter
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader varmluft
  • Knekk eggene i en bolle, og pisk dem sammen med timian og litt salt (1/2-1 ts). Tilsett bacon/grønnsaksmiksen litt og litt i de piskede eggene.
  • Fyll muffinsformer så det gjenstår ca 1/2 cm opp til randen
  • Stekes i 12-14 minutter, til omelettmuffinsene er akkurat gjennomstekt

Notater

Bruk det du har av grønnsaker - her er det bare fantasien som setter grenser

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating