Klassisk tomatsalsa (pico de gallo)

Klassisk tomatsalsa (pico de gallo)

Klassisk tomatsalsa går gjerne under navnet pico de gallo på spansk, og salsa betyr forresten saus. Tomatsalsa er en stor favoritt i det meksikanske kjøkken, og er perfekt tilbehør til helgens texmex-middag. Den blir aller best når du lager den selv, og oppskriften er svært enkel.

En klassisk tomatsalsa er laget med vanlig løk. Men du kan også bruke sjalottløk, for en mildere og mer delikat løksmak. Chilimengden styrer du selv, etter ønsket styrke. Eller du kan dropp den helt, om du for eksempel skal servere salsaen til barn som ikke liker sterk mat.

Tips for en god tomatsalsa

  • Det viktigste for en god tomatsalsa er å finkutte ingrediensene, max 1/2 cm i diameter på løken og tomatene. Når du da blander dem sammen, vil du få med alle de gode smakene av ingrediensene i én skje.
  • Bruk en skarp kniv, da er det lettere å kutte ingrediensene så smått du ønsker.
  • Det er lurt å la løken, hvitløken og chilien «marinere» i limesaft noen minutter, før du tilsetter tomatene. Syren i limesaften vil bidra til å mildne skarpheten i løken og chilien.
  • Lag gjerne klassisk tomatsalsa litt i forveien, minst en halvtime før servering. Da rekker den å marinere og godgjøre seg godt.

For annet godt tilbehør til texmex-middagen, følg linker til Hjemmelaget tacokrydder (texmex-krydder) og Guacamole. Og hvorfor ikke prøve Texmex kyllingsalat? Ananas-salsa er forøvrig også veldig godt tilbehør.

Klassisk tomatsalsa (pico de gallo)

Matrett Tilbehør
Nasjonalitet Meksikansk

Ingredienser

  • 1/2 medium løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2-1 chili uten frø
  • 1 lime saften
  • 3 medium tomater
  • 1 håndfull frisk koriander
  • ca 1/2 ts havsalt smakes til

Instruksjoner

  • Løk og hvitløk finhakkes, og has i en skål. Bruk eventuelt hvitløkspresse til hvitløken.
  • Fjern frøene på chilien, finhakk, og tilsett sammen med løken. Skvis limesaft over, og bland godt sammen, la det godgjøre seg noen minutter.
  • Tomatene kuttes i forholdsvis små terninger, ca 1/2 cm tykke. Tilsett sammen med løken, og bland sammen.
  • Hakk koriander, og tilsett. Smak eventuelt til med litt havsalt, om ønskelig.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating