Snopete frokost uten melk og gluten

Snopete frokost uten melk og gluten

Snopete frokost uten melk og gluten, som attpåtil er bra for deg? Selvfølgelig går det an, når man bruker naturens egne godsaker!

Her har jeg samlet noen av mine snopete frokostoppskrifter. De er som et Kinderegg! Proppfulle av næring, smaker snopete godt, og de stilner søtsuget du enn måtte ha. Jeg tror det siste er ekstra viktig når man kostholdsmessig lever på en smal sti, og må avstå fra mye «godt» for helsens skyld.

Tropisk smoothie

Tropisk smoothie smaker virkelig av sommer og sol, og er knæsj gul på farge! Bruk den gjerne som en basis for smoothie bowl, og topp med frømiks og/eller nøtter. Da blir den ekstra mettende og næringsrik, og får en god crunch.

Tropisk smoothie

Chiapudding med kiwi og jordbær

Chiapudding med kiwi og jordbær er en annen fristelse. Bare fargene gjør deg glad – grønt og rødt er en herlig kombo! Vi spiser jo med øynene også. Chiafrø er supernæringsrike små frø, ikke la deg lure av størrelsen… De er svært rike på viktige mineraler som mangan, magnesium, fosfor og kalsium. I tillegg har de høyt innhold av omega-3, antioksidanter, fiber og proteiner. Blant annet.

Jeg har en rekke andre oppskrifter på chiapudding, sjekk oversikten HER.

Chiapudding med kiwi og jordbær

Snickers-smoothie

Snickers-smoothie smaker jo nærmest som snickers-sjokolade, bare laget med næringsrike og rene råvarer. Når du først er i gang, og elsker snickers, så prøv også Snickers chiapudding og Snickers-kuler.

Er du veldig gira på sunne smoothier til frokost, så sjekk alle smoothie-innleggene mine HER.

Snickers-smoothie

Frukt & kakaofristelse

Frukt & kakaofristelse er himmelsk god! En herlig kombinasjon av banan, nektarin og blåbær, samt en dæsj appelsinjuice for å få en god sjokoladesaus på det hele. Prøv også oppskriftsvariantene Sjokobanan fristelse og Frukt & kakao fristelse med chia.

Frukt & kakao fristelse

Banan- og chialapper

Banan- og chialapper er supre å lag dersom du vil ha noe kjapt og enkelt bakverk til frokost.

Banan- og chialapper

Bokhvetegrøt med eple og kanel

Bokhvetegrøt med eple og kanel er glimrende å lag dersom du er et grøtmenneske. Denne oppskriften minner om eplekake, mmm… Når vi er inne på bokhvetegrøt, kan du også prøve Bokhvetegrøt med kakao, kokosmelk og banan , Bokhvetegrøt med blåbær og Bokhvetegrøt med kakao og krydder.

Bokhvetegrøt med eple og kanel

Kjernesunne brownie-muffins

Kjernesunne brownie-muffins kommer jeg heller ikke utenom – de MÅ være med på listen over snopete frokost uten melk og gluten. Laget med søtpotet som hovedingrediens, og hovedsaklig søtet med dadler. De er ellers spekket med næringsrike & smakfulle ingredienser. 

Brownie-muffins
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *